20:15

Dingle AIK D2

Seriepremiären avklarad Mölndals IBF D2 - Dingle AIK D2

21-1 (3-1, 3-1, 6-0)
Seriepremiär, högre serie, nya lag, vart står vi? Frågorna var många inför matchen, och en del svar bör vi få denna kväll.
Motståndare i premiären var Mälndals IBF, ett Mölndal som i fjol kom på en fjärde plats i div 2 bakom de tre suveränerna Lindås (1:a), Stenungsund (2:a) och Kärra (3:a). En placering jag tror efter att man pratat med ledare i hemmalaget under gårdagskvällen, man var nöjd med.
Som alla säkert vet blev Dingle uppflyttade p.g.a sin ranking i Div 3 och då det fylldes på med många nya lag i Div. 3 så var de som kom top 4, uppflyttade... En väldigt tuff utmaning med en trupp som består av flertalet spelare som är födda på sista halvan på 90-talet och början på 2000-talet. En utmaning som laget och tjejerna villigt tar och som mål får vara att försöka hålla sej kvar i serien.

Period 1
Inför matchen så var planen att spela disciplinerat och ligga rätt i våra positioner. Vi räkande med att hemmalaget skulle ta taktpinnen och att vi skulle få lita på omställningar.
Matchen börjar som förväntat där hemmalaget tar tag i spelet direkt. Ett hemmalag som spelar ett 1-2-1-1 system med högt bolltempo och högt tempo i sina löpningar. Vi blir lite tagna på sängen med det höga tempot, men efter ett par byten på samtliga kedjor så börjar vi komma in i det lite granna. Trots detta så tar det inte mer än drygt två minuter innan Mölndal spräcker nollan. Hemmalagets Nicole Skager tar ett snabbt avslut från kanten och trots hård markering kan hon skjuta in 1-0 till hemmalaget. Ok bara att jobba vidare och försöka göra det svårt för hemmalaget.
Vi fortsätter jobba i defensiven där vi får slita hårt mot ett rörligt hemmalag som skjuter så fort tillfälle ges. Trots detta så skapar vi några fina omställningar men utan resultat. Det är efter en omställning där hemmalaget ptererövrat bollen och skall spela upp bollen som "el Capitana" Marlene bryter en passning och helt ensam mitt i slottet kan skjuta in kvitteringen, tid 5.45.
Fortsättningsvis så ser matchbilden ut som följer att hemmalget trycker på för ledning och ett disciplinerat, hårt jobbande Dingleförsvar. Vi ställer om i flera omställningar, men avsluten vill sig inte.
Det är bara tre och en halv minut kvar av perioden när hemmalget tar ledningen med 2-1 och 3-1 faller med dygt en och en halv minut kvar.
Trots underläge så tycker jag vi skall vara nöjda med vår insats under första perioden.

Period 2
Inför denna period så sägar vi att vi skall fortätta som vi gjort, ligga tätt och disciplinerat och ställa om i kontringar, Kan vi få in en boll så ändras matchbilden...
Känns som hemmalaget höjer tempot lite och vi får fortsätta jaga och spela försvar och ställa om. 5.47 utökar hemmalaget sin ledning till 4-1. Trots ett tremålsunderläge så fortsätter vi kriga, och viker inte ner oss. Vårat slit ger reultat då vi får chansen i PP halvägs in i perioden. Vi följer vår plan att få igång bollen och hitta rullet, och vi får till ett par farliga avslut men går resultatlösa från PP,
Stundtals lyckas vi få fast bollen i anfallszonen och kan flytta upp positionerna, vi skapar flera lägen och får flera fina avslut, men avsluten vill sig inte riktigt idag, kanske är det p.g.a det "sträva" golvet i hallen och klubborna "fastnar"... ibland ser det så ut åtminstone..
16:28 utökar hemmalget ledningen igen innan hemmalagets stora målskytt presenterar sej ordentligt.
17.45 gör Nicole Skager sitt andra mål för kvällen, där hon lurar hela bortalaget upp på läktaren med ett Zorro-mål från bakom mål. Vi kan bara stå och imponeras över konstnumret vi bjuds på.

Period 3
Vi bestämmer oss för att chansa lite för att nå en reducering, men chansningen gick inte hem alls, tyvärr.
Hemmalaget gör 7-1 redan efter knapt en halvminut och bara ytterligare halvminuten senare är det dags för Zorro igen.
Vi återgår till vår usprungliga plan, att krymåa ytorna och spela disciplinerart, dock kan hemmalaget utöka ytterligare fyra minuter senare. Efter tre mål på fem minuter väljer undertecknad time out.
Vi försöker peppa igång oss igen och för att återhämta oss och hitta tillbaka till vårat disciplinerade spel..
Hemmalaget är i ett flow nu och 10-1, 11-1 och 12-1 (Zorro igen) kommer mellan spelminut 7 och 12. Efter detta så känns det som hemmalaget slår av på takten lite granna och vi kan göra ett försök att ta oss in i matchen igen. Ett bra spel ger oss flera möjligheter, men inga mål..

Analys:
Analysen lyder att trots resultatet så gör vi ändå en helt godkänd insats, detta baserat på de chanser vi skapar och med lite flyt så hade vi säkert kunnat få med oss 4-5 mål till.. men som den gamla klyschan säger; bollen e rund och denna gång rullade det inte vår väg helt. I förvarsspelet tittar vi ibland lite mycket boll, intel lika mycket som tidigare men ändå lite för mycket kanske, vi tittar även för mycket spelare, vilket gör att vi hamnade två på samma spelare stundtals.
Framåt så blir det även där godkänt, där vi skapar flera chanser och spelar rakt och enkelt.
Hemmalaget har ett spel som kommer ge motståndare en del bekymmer framöver, passningar sitter på bladet och man släpper på ett och två tillslag. De har även en spelare som i jämna matcher kan avgöra matcher på "egen hand" vilket är en grymt viktigt inslag i laget.
Vi får lära oss av denna matchen, nu vet vi vad det är för tempo och vilken kvalité som finns i denna serien. Nu får vi jobba vidare på hemmplan under träningar så tar vi oss an nästa utmaning.
Nästa utmaning är i hemmapremiären mot Landvetter IBK, kommande lördag, 14 oktober kl. 14 i Munkedals Idrottshall.

Dagens lyft:
Vi inleder dagens lyft genom att av laget framröstad, Matchens lirare: Julia Olofsson, stort grattis till dig..
Julia jobbar stenhårt i defensiven denna kväll, att få spela fysiskt och "vara jobbig" för motståndare är något hon älskar, och denna match fick hon verkligen detta. Att hon gör en brytning som är en dröm att se, hemmalaget får ett friläge och Julia jobbar hem och precis vid avslutsögonblicket tar hon det där "extra" steger och snor bollen ur hooken på spelaren, är bara grädde på moset.